Milanon turkismessut ovat Hong Kongin messujen rinnalla turkisalan tärkeimmät tapahtumat, joissa turkismuoti esittäytyy sisäänostajille. Keväinen Milano on joka vuosi kerrassaan ihana. Kirsikkapuut kukkivat ja ilmassa väreilee lupaus tulevista aurinkoisista päivistä.
Messut olivat jälleen takaisin kaupungin keskustan tuntumassa kuten muutamia vuosia sitten. Messuhallin kahdessa kerroksessa turkkeja, turkisjakkuja, -liivejä ja asusteita. Nippeliä ja nappelia, kaavoja sekä valtavat määrät upeita turkisnahkoja kaikissa mahdollisissa väreissä.
Sain taas olla turkismuodin keskiössä töissä Skinnwillen ja HPI:n osastoilla. On jännittävää tulla messuille ja aistia tunnelma; ilmassa on kuin suuren urheilujuhlan tuntu! Osastoilla upeat mallistot esillä, näyttävät mallit meikeissään, muut asiaankuuluvat rekvisiitat paikoillaan ja kauppiaat odottavalla kannalla. Asiakkaat kiertävät tapaamassa tuttuja toimittajia. Ensin luodaan silmäys tarjontaan. Usein sen jälkeen lähdetään tarkistamaan hintataso ja muu tarjonta. Sitten palataan takaisin ja päätetään kaupat.
Värien paluu vain vahvistui entisestään. Edellisissä mallistoissa pyrittiin nahat värjäämään jossain määrin luonnonvärien kaltaisiksi. Nyt suunta on täysin toinen: pastellisävyt, voimakkaat siniset, keltaisen kaikki sävyt, turkoosi, violetti ja oranssi väripaletilla. Sävyttämättömiä luonnonvärisiä nahkoja todellakin harvassa.
Skinnwillen minkkimallisto hehkui trendiväreissä. Turkkeja soviteltiin ja ihasteltiin. Niistä kirjoitettiin tilauksia erityisesti Venäjän ja muiden Itä-Euroopan turkismyymälöiden valikoimiin. Mielenkiintoista oli huomata, miten rohkeasti uutuudet hyväksyttiin ja päätettiin tarjota asiakkaille.
Suomalaiset sisäänostajat suhtautuvat pastellisävyisiin minkkiturkkeihin varauksellisemmin ja tekivät niistä kaupat harkiten. Vaalenpunaisia ja -sinisiä minkkijakkuja tulette näkemään myös Suomessa. Tummansiniset ja -violetit turkit löytyvät useampienkin turkkikauppojen tarjonnasta.
Paikkansa on myös löytänyt tekstiilin yhdistäminen turkikseen. Kuvassa näkyy hyvin sekä pukineen valmistustapa että mallin työskentelytapa. Mallit seisovat turkkimallit päällään kuten mallinuket. Ostajat kuvaavat ja merkitsevät hinta- ja muut tiedot kirjoihinsa. Kuvataan edestä ja takaa ja turkit vaihdetaan kymmeniä kertoja päivän aikana. – Siinä kysytään mannekiiniltä turnauskestävyyttä.
HPI:n osastolla oli kivoja turkistupsuisia pipoja runsaat valikoimat. Ihastusta herätti erityisesti pipomalli, joka on vähän korkeampi kuin tavallisesti. Logo on edessä, kuten vielä HPI:täkin tunnetuimmissa huippumerkeissä nyt on. – Tosin tilauksiin päätettiin sijoittaa logo samalla tavalla kuin aikaisemminkin, hillitymmin.
Kettupallot kaikissa mahdollisissa väreissä keikkuivat messuvieraiden laukkuja koristamassa. HPI onnistuikin laukkukoristeiden myynnissä yli odotusten!