Minkkiturkin muodistustyön vastaanottaminen voi joskus olla hyvinkin tahdikkuutta ja asiakkaan mielialan aistimista vaativa paikka.  Varsinkin tilanteessa, jossa anopin minkkiturkki muodistetaan sen sijaan, että miniä saisi aivan upouuden minkkiturkin. Sellaiseen tilanteeseen osuin viime talven aikana.

Turkki oli jälleen perinteinen 1980-luvun aikansa kaunotar: Saga-laatuinen ja väriltään Scanblack. Liian pitkä ja liian lyhyt ja väärälle parfyymille tuoksahtava.  – Siinäpä oli kokemukseni tiskin takana seistyistä vuosista tarpeen.

ennen

Turkki puhdistettiin turkisten erikoispuhdistuksessa. Turkin kiilto palautui upeasti, koska turkin nahat olivat erittäin laadukkaat. Helma lyhennettiin ja siitä valmistettin  irroitettava huppu.  Hupun kiristysnauhoihin valitsimme koristeelliset stopparit ja nauhanpäät. Hihat jatkettiin minkinnahalla  poikittain.   Vanha viisaushan on, että jos saumaa ei pysty peittämään, sitä kannattaa korostaa.  Siispä kiinnitimme mielenkiintoisen yksityiskohdan hihaa koristamaan.  Trendikkäät yksityiskohdat ja mallin päivittäminen monikäyttöiseksi asiakkaan tyyliin sopivaksi saivat kiitosta.

jalkeen1 hiha

Onnelliseksi lopuksi oli miniä tyytyväinen melkein upouuteen minkkiturkkiinsa. Me tahollamme ihastelimme upean materiaalin ja taitavan ompelijan yhteistyötä.