Tästä muodistustyöstä on todellakin hauskaa kertoa!

Ensimmäisessä kuvassa näette jälleen 1980- luvulla valmistuneen minkkiturkin. Perinteisesti pitkä, Scanblack-värinen turkki. Minkkityönä valmistettu kroppa ja levytyönä hihat.  Malliltaan hieman vartalonmyötäinen, kaulus pieni. Hieman painavakin nykyiseen makuun. Tästä lähdettiin.

bolero_ennen

Asiakkaamme toiveissa oli pieni bolero, joka sopii käytettäväksi pikkumustan kanssa sisätiloissa sekä yhtälailla aikaisin syksyllä sekä myöhään keväällä pitkiksien kanssa ulkona. Olin juuri nähnyt turkin, joka oli pystytty käsittelemään turkkia ratkomatta niin, että siitä oli nypitty pois pitkät kiiltävät ns. spetsikarvat.  Turkki oli hyvässä kunnossa eikä ronski käsittely ollut vahingoittanut turkkia millään lailla.  Ehdotin samaa käsittelyä muodistettavalle turkille, sillä nahkojen kunto osoittautui erittäin hyväksi. Asiakkaamme hyväksyi ehdotukseni ja niinpä lähetimme turkin nypittäväksi.

Kuten tässä kuvassa näette turkin kropan ja hihojen ulkonäkö poikkeaa toisistaan.

bolero_middle

 

Ero on niin selkeä, että on vaikea käsittää materiaalin olevan sama.  Kropan raitaisuus korostui nahkojen työtavasta johtuen.  Hihojen minkit ovat kuin samettia.Ideoimme mallin, sovitimme kangassovituksen, valikoimme mokan käytettäväksi nahkoja yhdistävissä saumoissa poikittaisuuden korostamiseksi.  Klassinen ja samanaikaisesti erittäin trendikäs bolero valmistui ja ehti kuin ehtikin  Jenufa-oopperan ensi-iltaan.

bolero_valmis

Muodistuksesta jäi vielä materiaalia.  Palaan siihen sitten tuonnempana.

Pirtsakat pakkaset jatkuvat ja luntakin satelee.  Ihanaa!
Liisa