Pakkasta, vähän lunta ja heleä helmikuunaurinko: pakkohan tässä on jo herätä talvihorroksesta!

Tukholmassa on aloitettu kevään messukierros menestyksekkäästi: Formex ja Möbelmässan onnistuivat erinomaisesti edustamiemme Skinnwillen sisustustuotteiden osalta. Saimme uusia asiakkaita monilta sellaisilta paikkakunnilta, joilla on aikaisemmin täytynyt tulla toimeen ilman ihania lammastyynyjä ja -taljoja. Esimerkiksi uudet jälleenmyyjät ovat Siilinjärvellä, Saarijärvellä, Pihtiputaalla ja Lempäälässä.

Pekka ja minä osallistuimme Oulussa Oulun Maanrakennuspojat Oy:n toiminnasta kertovan kirjan julkistamistilaisuuteen. Kirjaan pyydettiin minulta muisteluita turkiskaupasta OMPin kainalossa. Nimittäin vuonna 1975 muutimme Oulusta Helsinkiin OMPin ostaman turkisliikkeen, Ali-Furin, vetäjiksi ja siitä alkoi yhteinen taipaleemme turkisten parissa. – Oli hauskaa muistella menneitä ja tavata sen ajan yhteistyökumppaneitamme.

Suomen paras turkkien kuvaaja Kari Pulkkinen otti nämä upeat kuvat omistamassaan valokuvaamossa Studio Kolmosessa 1980-luvun alkupuolella.

Turkkikaupan puolella kevään messuruljanssi on alussa.

Lomallani löysin Hola-lehdestä fantastisen kettuturkkikuvan.

Tällä viikolla turkismaailma kokoontuu Hong Kongin messuilla. Ensimmäiset viestit ensi talven mallistoista ja tulevasta hintatasosta saadaan siellä. Trendeihin ja erityisesti muotiin painottuvat turkismessut ovat poikkeuksellisesti jo tämän kuun lopulla Milanossa. Onnekseni pääsen taas sinne töihin Skinnwillen ja HPI Fashionin osastoille. Saan nähdä samalla muidenkin turkkivalmistajien merkittävimmät mallistot.
Mielenkiintoista on nähdä, joko minkkityönä valmistetut turkit palaavat turkkimuotiin.

Kerron kuulumiset heti messujen jälkeen. Tutkailkaa te sillä aikaa turkisvaratoanne; olisiko aika korjailla niiden kuntoa tai näköä?

Aurinkoisin terveisin,
Liisa