800px-Milano_piazza_Duomo

Maalikuun alkupuolella maailman turkisyritykset ja turkisihmiset kohtaavat Milanon messuilla.

Messuvieraiden yllä kauniit minkkiturkit, upeat soopeliliivit ja trendikkäät minkkijakut.  Tyylitietoinen pukeutuminen muutenkin: laukut, korut ja kengät.  Kaikki saavat tällaisen kauneutta rakastavan naisen hyvälle tuulelle!

Osastoilla uusimmat uutuudet kaikissa mahdollisissa turkislaaduissa.  Menestyneet vanhat turkisyritykset ja alkutaipaleella olevat uudet turkisfirmat esittelevät parhainta osaamistaan.

Ostajien ammattitaito on niin perusteellisen pätevää, että kaikkien onkin kyllä näytettävä vain parastaan.

Tulevana talvena myydään poikittain valmistettuja minkkiturkkeja, minkkiliivejä ja minkkijakkuja.

Värimaailmassa vallalla olivat vaaleat sävyt helmimäisen vaaleasta beigestä  vaaleaan harmaaseen.  Pirteä musta oli tietysti merkittävässä, suuressa roolissaan.  Musta on nyt ennen kaikkea värjättynä hiilenmustana.

Etelä-Euroopassa on ilmastollisesti mahdollista käyttää vajaamittaisia hihoja, kauluksettomia turkkeja ja suloisia pikkujakkuja.  Suomalaiseen valikoimaan on kyllä hihojen syytä olla normipituiset.  Sisäkäyttöön hankittujen boleroiden ja pikkujakkujen kohdalla vajaamittainen hiha on kyllä todella kaunis ja ihan paikallaan. Kauluksettomia turkkeja varten on tietysti irtokaulukset joko turkinmateriaalista tai pitkäkarvaisesta ketusta.

Trendivinkit messuilta tässä lyhyesti:

Pillit farkut, lyhyt jakku, valkoinen paita, joka takaa tulee farkkujen takataskujen alapuolelle, mutta edessä usein farkkujen vyötärön sisällä ja näyttävä vyö.

Korkeakorkoiest avokkaat, matalat, skrodet kengät tai nilkkurit.  Hiukset pitkät ja auki tai hieman huolimattomasti sitaistulla sykeröllä.  Koruja korvissa, ranteissa ja kaulassa –  ei voi olla liikaa.

Ja kaikki vaatteet ja kengät suurimmaksi osaksi mustat.

Messuosastolla ollaan töissä aamusta iltaan.  Hotellissa pikainen suihku ennen illallista ja sitten höyhensaarille.  Aamulla sama uudestaan jokaisena messupäivänä.  Piazza d. Duomo jäi tällä matkalla käymättä.  Niin kiireinen aikatauluni oli.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen

Liisa