WP_20151109_001_fix

Usein mittatilauksena valmistettava turkistyö onkin tosiasiassa käytetyn turkin uudelleen muotoilua.

Jokin aika sitten saimme ottaa vastaan ison nipun muokattuja minkinnahkoja sekä tilauksen niistä valmistettavasta minkkiturkista. Siitä onkin jo kulunut jokunen vuosi, kun viimeksi olimme aloittamassa mittatilausta aivan nahoista alkaen.

Nahat olivat huippulaatuiset, väriltään Scanblack ja tyypiltään Velvet. Siis upeita, silkkisiä naarasminkinnahkoja. Periaatteessa ne kaikki ovat tummanruskeita, mutta todellisuudessa jokainen nahka keskenään erivärinen.

Luonnonväristen nahkojen lajittelu on yksi niistä vaativimmista turkin valmistukseen liittyvistä töistä. Onnistunut lopputulos vaatii harjaantumista havaitsemaan pienetkin nahkojen sävyerot sekä spetsikarvojen ja alivillan pituuserot. Nahat taittavat valoa eri tavoin, joten nahkojen kiiltokin vaihtelee. Nahkojen taitava yhdistäminen takaa tasaisen ja kauniin turkispinnan.

Onneksemme saimme juuri lajitteluun eli nahkojen yhdistämiseen kaavan vaatimalla tavalla loistavan avun toiselta turkisyritykseltä. Tuntui tosi jännittävältä ja hienolta viedä itse tekemäni kaava ihailemani turkkurin arvosteltavaksi ensimmäistä kertaa. Hauskaa oli keskustella ja päättää työn etenemisestä sekä huomata, että olen jo aivan oikeastikin oppinut kaavasta ja turkistyöstä paljon.

Saimme ateljeeseemme loistavasti valmistetun bodyn eli levyn, josta sovituksien jälkeen syntyi hupullinen ja reilu turkki asiakkaamme toivomusten mukaisesti.

Tämän turkin valmistaminen ja onnistunut lopputulos on meille varmaan yhtä suuri ilo kuin on turkin tilaajalle turkkiin pukeutuminen.

Pikkupakkasessa ja talviauringossa,
Liisa