Turkisalalla muodistaminen, turkispukineiden uudelleen muotoilu, on ollut vuosisatojen ajan turkkurien työtä. Turkkien ns. ”face lift” on oleellinen osa myös ateljeemme toimintaa.

Osattiin sitä ennenkin, totesin tutustuessani kesälomareissulla Tallinnassa Taidemuseo Kumun näyttelyyn. Esille oli taitavasti aseteltuina suuri määrä eurooppalaisia ja myös amerikkalaisia upeita pukuja ja päähineitä Kuningatar Wiktorian ajalta. Nautin suuremmoisesta käsityötaidosta tutkiessani leikkauksia, erilaisia kankaita, koristeellisia pitsejä ja kangaskukkasia, näiden yllättäviä ja erikoisia yhdistelmiä.

wp_20160710_002

wp_20160710_003

Saavuttuani kuvassa olevan iltapuvun kohdalle nousi hymy huulilleni. Aluksi ihmettelin esimerkiksi selkäpuolen kaula-aukon leikkausta ja muutenkin vähän kummeksuin väriyhdistelmää.
Jokaisen puvun vieressä oli pieni tuote-esittely ja tämän puvun kohdalla kerrottiin:

Iltapuku, jonka materiaalit ovat hopeabrocardi ja satiini. Puku on valmistettu 1700-luvulla barokki-tyyliin ja uudelleen muotoiltu Englannissa 1880- luvulla sen ajan tyyliä noudattaen.

Ateljeessamme uuden ilmeen ovat saaneet turkit, jotka ovat useimmiten 1980-luvun kaunottaria.
Ehkä joku 1960-luvunkin turkki on saanut uuden olomuodon. Olette lämpimästi tervetulleita muodistuttamaa kirppislöytöjänne, perittyjä turkiksianne tai käytössänne olleita, mutta muutosta kaipaavia turkispukineitanne.

Tervetuloa!
Liisa