Ateljeessamme näemme käytetyn minkkiturkin uudessa kuosissa jo ennen kuin, turkin omistaja on voinut kuvitellakaan turkkinsa mahdollista ”kasvojen nostoa”.

original
Kuvan turkkimalli jo suoraan sanoen kyllästytti asiakastamme. Turkki on taitavan turkkurin aikanaan valmistama, mutta nyt jo malliltaan vanhentunut. Ehdotinkin siis turkin uudelleen tekoa.

original_takaa
Useimmiten aloitetaan uusia turkkimalleja sovittaen. Esittelen mahdollisuuksia materiaalin määrän huomioiden. Käytettävissä olevan turkin pituus ja väljyys tietysti ovat ensimmäiset malliin vaikuttavat tekijät. Samoin nuhraantuneiden ja kuluneiden alueiden määrä ja sijainti.
Minkkiturkkimallistossa on tulevana talvena poikittain työstettyjä turkkeja suurin osa. Niinpä valitsimme muodin mukaisen työtavan. Käytettävissä olevan materiaali on väriltään Scanbrown ja se on valmistettu ns. minkkityönä. Turkiksen väri vaihtelee voimakkaasti vaaleasta alivillasta keskiselän tummaan raitaan. Värivaihtelu ja työtapa tuovat poikittain valmistettuun uuteen turkkiin toivotun trendikkään raidoituksen.

valmis
Valitsimme niukkalinjaisen mallin. Materiaali riittikin hyvin toivottuun pituuteen. Pieni pystykaulus oli taas ns. pakon sanelema juttu, sillä suurempaan kaulukseen ei sopivia paloja jäänyt.

valmis_takaa
Uusi turkki on viileäilmastoiduissa säilytystiloissamme valmiina heti ensimmäisiin menoihin syksyn tullen.