Iloiseksi yllätykseksemme saimme  yhteydenoton toiseltakin turkoosin turkin omistajalta. Tämäkin turkki oli samoilta kymmeniltä kuin edellisessä kirjoituksessani mainittu minkkipalaturkki.  Asiakkaamme asuu Portugalissa ja tarvitsee monikäyttöisen ja tyylikkään turkisjakun.

Materiaali oli jo hieman kulunut ja erityisesti turkiksen kiilto oli paikoin hävinnyt. Vuotapuoli oli loistavassa kunnossa ja laadukas materiaali muuten kaikin puolin käyttökelpoista. Päätimme mallin, sovitimme kangassovituksen ja ratkoimme turkin. Lähetimme materiaalin turkismuokkaamoon, jossa turkiksesta leikattiin pois kiiltävät ns. spetsikarvat.  Kaunis, samettimainen alivilla tuli upeasti esille. Turkoosi väri syveni ja sai voimakkaamman sinisen sävyn.

Turkistrendissä suositaan parhaillaan ns. poikittain valmistettuja turkkeja.  Hihat ovat usein vajaamittaisia ja yleisilme haetaan 1960-luvulta.  Yhdistimme trendit asiakkaan toiveisiin mallia hioessamme.  Aikataulutimme sovitukset asiakkaamme matkojen mukaisesti ja turkki valmistui sopivasti talven juhliin ja viileisiin säihin.

Kuvissa turkki ennen ja jälkeen.

ennen_jalkeen

Tuskin on turkiksen voittanutta materiaalia; meille tekijöillekin on aina suuri ilo nähdä uudelleen valmistettu turkki aivan kuin se olisi upouusi.
Pakkasista lämpimästi
Liisa