Minkkiturkit palvelevat usein ihan viimeiseen saakka. Lopulta tulee vastaan kuitenkin se tosiasia, että raja on pukineena saavutettu. Silloin otamme luovuutemme käyttöön ja suunnittelemme asiakkaalle jotain muuta.

Kuva0392
Näissä kuvissa on kaksi minkkiturkkia, jotka ovat päätyneet tyylikkäiksi sisustustyynyiksi.
Suorakaiteen muotoiset tyynyt valmistettiin ensin. Asiakkaalla oli liivi, joka ei oikein ollut mieluisa sekä istuvuutensa että ulkonäkönsä puolesta. Turkis oli kuitenkin kaikin
puolin käyttökelpoista.
Päädyimme valmistamaan tyynyt. Suorakaiteen muotoisia tyynyjä näkyy nyt paljon sisustuslehdissä ja oli helppoa valita se muoto. Päätin jakaa minkkipinnan osiin niin, että käytettävissä olevien nahkojen pituus riittää ilman jatkoja. Jatkot olisivat nimittäin jääneet näkyviin. Toiselle puolelle valitsimme Ahlskog Leatherin tummanruskean poromokan.
Tyynyt ovat nyt kuulemani mukaan huippumodernin vaalean sohvan koristeena.

Kuva0346
Neliönmuotoiset tyynyt taas valmistimme perinnöksi saadusta minkkiturkista. Turkiksen vuotapuoli oli haurastunut; pukineena se ei olisi enää kestänyt. Rakkaasta sukulaisesta haluttiin kuitenkin säilyttää konkreettinen muisto. Siispä taas päädyimme tyynyihin.
Tyynyjen toiselle puolelle valittiin Ahlskog Leatherin poronappaa. Siinä on painokuosi, jonka kuviot ja värit sopivat asiakkaan sisustukseen erinomaisesti. Aikaisemmin valmistettujen tyynyjen minkkipinnan ideaa mukaillen jaon myös näiden tyynyjen pinnan osiin. Niiden muotoa korostamaan ompelimme kapean tereen samasta poronapasta. Tyynyt ovat kokoa 50 x 50 cm ja näihin sopivat sisustustyynyt saimme hankittua valmiina.

Kuva0394
Tyynyt noudetaan muutaman päivän kuluttua, joten asiakkaamme mielipiteen kuulemme vasta tuolloin. Me olemme tyytyväisiä. Tyynyt ovat todella kauniit ja tuovat varmasti ripauksen ylellisyyttä sisustukseen.