Salon Virho Oulussa juhlii tammikuussa 80-vuotissynttäreitä. Liisa Virho-Kilponen on jatkanut äitinsä työtä ja nyt on kampaamolla syytä juhlaan.
Kaiman kanssa olemme tunteneet toisemme jo leikkikoulusta asti. Syksyllä olin Oulussa ja tapasimme Liisan kanssa. Kuulin tulevasta juhlasta ja päätin valmistaa minkkipeiton arpajaisvoitoksi kierrätysideaa toteuttaen.
Eräs asiakkaani nimittäin jätti minulle yhden turkeistaan, jotta voisin käyttää sitä omien suunnitelmieni toteuttamisessa. Siitä minkkiturkista sainkin materiaalin peittoon.

Oli tosi hauskaa valmistaa meillä jo kertaalleen muodistetusta turkista kaunis peitto arpajaisvoitoksi.

Ratkoin turkin alkutekijöihin ja puhdistutin materiaalin turkisten erikoispuhdistuksessa. Aarteistani löytyi juuri riittävästi sävyltään sopivaa poromokkaa. Sen avulla sain turkispuolelle vähän lisää kokoa ja näyttävyyttä. Turkispuolen viimeistelee kapea minkkireunus. Siihen käytin hihojen materiaalin.

Vuoriksi halusin näyttävän kankaan. Päätin etsiä sen oululaisen sisutusmyymälän valikoimista. Sisustus Brita on tullut tutuksi Skinnwillen sisustustuotteiden tiimoilta kauppaa tehdessämme. Britan monipuolisista valikoimista löytyikin helposti kaunis kukka-aiheinen kangas, jonka tyyli ja värimaailma ”rimmaavat” täydellisesti minkin tyylin ja värisävyn kanssa.

Toivon kovasti, että arpajaisvoiton saaneelle juhlijalle on peitosta paljon iloa.