WP_20150826_002

Asiakkaamme oli piipahtanut vintage myymälään ja ihastunut ikihyviksi tyylikkääseen minkkijakkun. Harmikseen jakun hihat olivat liian lyhyet. Kaunis jakku päätyi kuitenkin – peri naisellisesti naisten logiikkaa noudattaen – matkalaukkuun ja yksin tein tänne meille.

Minkkijakun luonnollinen väri ja glamuröösi malli viestivät sen joskus kuuluneen amerikkalaiselle tai englantilaiselle ladylle. Valikoimamme minkinnahat ovat yleensä skandinaavisia värejä ja jakun väri poikkeaa niistä sen verran, että samaa väriä oli mahdotonta löytää. Toki aikakin oli jo muuttanut sävyä, sillä jakku on todennäköisesti valmistettu joskus viime vuosisadan puolella.

Keksittävä oli kuitenkin jotain ja niinpä yhdessä päädyimme trendikääseen Ahlskogin poronappaan, jossa on printtikuosi. Muutaman sentin levyinen kaitale lisättiin mansetin ja hihan yhdistävään saumaan. Näin jatkokaitale toimii loistavasti myös somisteena.

Jakun olkalinjakin kaipasi hieman kohennusta. Vuorin alle kun kurkistimme, löysimme sieltä tilausjakun teettäjän nimenkin: Lady Lois Terry oli kirjoitettu vuotapuolelle. Näin selittyvät myös nimikirjaimet, jotka on kauniisti kirjailtu vuoriin. Niinhän ennen oli tapana tilausturkkeihin ja -jakkuihin kirjailla.

Jakku odottaa nyt syksyä päästäkseen suomalaisen Ladyn käyttöön; toivoa sopii, että Ladyn elämään ripaus glamouriakin kuuluu.